El testimoni de James

El testimoni de James

La meva cerca per la veritat

Vaig ser batejat com a catòlic i era practicant, assistint fidelment a missa a l’església a prop de casa. No era un catòlic tan devot com el meu pare, però intentava prendre-m’ho seriosament, anant a missa gairebé tots els diumenges, especialment les festes de guardar.

Els meus pares van ser criats a l’Església Catòlica. De fet, cinc generacions de la meva família paterna han estat catòliques, incloent alguns sacerdots, un d’ells canònic i un altre dominic.

(Als carrers, compartint l’evangeli amb una dona catòlica)

Quan jo tenia dotze anys, vaig començar a fer d’escolà. Per a qualsevol catòlic això es considera un gran privilegi i una responsabilitat important. Puc dir amb total sinceritat que jo gaudia d’aquest deure «sagrat». No obstant, aquest període de la meva vida va durar només fins als quinze anys.

Al llarg de la meva infància al si del catolicisme, van visitar Aylesford (un santuari marià) varies vegades, vaig conèixer nombrosos sacerdots i bisbes, i fins i tot vam allotjar al ja difunt cardenal Tom Winning, de Glasgow (el segon sacerdot més important de Gran Bretanya) quan va visitar la nostra església per donar un discurs a una reunió que el meu pare va presidir.

(Winning, content de rebre una copia d’un dels meus CDs)

De totes maneres, puc dir honesta i tristament que Jesucrist, el pecat, la santedat i el meu naixement no tenien cap importància a la meva vida. Tampoc em van animar a l’església a testificar a ànimes perdudes, es a dir, a compartir l’evangeli amb altra gent,
cosa que ara faig regularment.

Durant aquest període, tenia èxit a la meva carrera semi-professional com a cantant de jazz, amb una gran orquestra. Tota la meva energia i el meu temps lliure el dedicava a fer de la música el meu futur. Vaig gravar 3 CDs, i vaig arribar a treballar amb un trombonista que havia tocat amb Frank Sinatra; fins i tot vam fer unes quantes actuacions en directe. No obstant, era impossible ignorar el dramàtic canvi en la vida del meu pare, i passàvem hores i hores parlant de les profecies a la Bíblia, de les
societats secretes, de sectes, i per suposat, de l’Església Catòlica.

En quant a la meva pròpia conversió de cantant de jazz a cristià bíblic, l’impuls principal va ser el canvi que vaig veure en la vida del meu pare. Recordo un dia veure’l mentre escoltava per la ràdio a un predicador americà. Li vaig preguntar: «Per què escoltes això? Som catòlics i ets bona persona». Em va respondre: «Ja no és prou per mi.
Necessito alguna cosa més. I no sóc bona persona».

Confesso que la seva resposta em va sorprendre bastant, ja que el meu pare anava a missa cada dia, va ser membre de nombrosos comitès a la congregació, i fins i tot era autor d’un llibre sobre la nostra parròquia.

Aquest moment va ser crucial pel meu pare i, tot i que no m’ho imaginava, per a mi també.

Per aquestes dades, el meu pare em va donar una còpia d’una antiga Bíblia del Rei Jaume de 1880, que encara tinc. La vaig llegir i el seu contingut em va semblar totalment sorprenent. En tots els meus anys a l’Església Catòlica, amb els seus
nombrosos rituals freds i repetitius, no havia trobar res tan nou per mi com aquesta Bíblia.

(Una testimoni de Jehovà m’escolta a contracor parlant sobre el veritable Jesús de la Bíblia)

Vaig passar gairebé tres anys fins a entendre que no només estàvem vivint en els últims temps, sinó que havia de néixer de nou.

Un cop vaig entendre el concepte de pecat a la Santa Paraula de Déu, no vaig perdre temps en buscar al Senyor amb tot el meu cor i ànima. Llegia la Bíblia cada dia durant hores, i al 2002, em vaig agenollar i per primera vegada en la meva vida, vaig clamar a Déu amb tota sinceritat i honestedat que em salvés dels meus pecats. Vaig estar una bona estona de genolls, confessant tots el meus pecats i fins i tot pecats que probablement no havia comès.

Havia passat de conèixer sobre el Senyor, a conèixer-lo personalment! Què meravellós i emocionant tal esdeveniment!

Amb el temps, vaig perdre l’interès per la música i en moltes altres coses que abans valorava molt. Finalment vaig dissoldre la banda, vaig deixar l’Església Catòlica i vaig abandonar moltes altres ambicions vanes.

(Una estudiant escolta l’evangeli i després accepta un fullet)

A més del meu cercle immediat de família, amics i companys de la banda, vaig escriure a diverses persones que no havia vist en anys, incloent en el sobre fullets explicant l’evangeli. La meva estimació és que més de mil persones van rebre fullets i còpies
gratuïtes del excel·lent llibre escrit pel meu pare, «De l’arravatament a l’Apocalipsi» després de les nostres conversions.

(Un testimoni de Jehovà volia saber més sobre la divinitat de Jesús)

Aquest és el meu honest i breu relat sobre com vaig ser salvat per la meravellosa gràcia del Senyor Jesucrist i vaig començar a caminar amb Ell. Però, i tu? El coneixes?

La Bíblia ens avisa que tot mentider acabarà al llac de foc etern (Apocalipsi 21:8); que cap lladre pot entrar al regne de Déu (1 Corintis 6:10); que cobejar a una persona equival a l’adulteri (Mateu 5:27-28); i que dir a algú que és un neci o simplement tenir ira injustificada és com l’homicidi (1 Joan 3:15).

Has de néixer de nou. Has de ser perdonat. Has d’estar bé amb Déu. Això només pot passar quan un pecador sincerament creu en Jesucrist com el seu únic Salvador, que va morir a la creu pels teus pecats i tres dies més tard va ser aixecat per Déu d’entre els morts. Al confiar només en la seva preciosa sang per salvar-te, no aniràs al infern quan moris, sinó al cel.

Si has fet això, hauries d’obtenir una Bíblia [versió de la Societat Bíblica Trinitària] i llegir-la cada dia sense excepció. Pot començar amb l’evangeli de Joan, amb el llibre de Gènesi i amb els Psalms. En uns sis mesos, hauràs llegit tota la Bíblia.

A continuació pots tornar a començar, però aquesta vegada començant per 1 Tessalonicencs, passant després als Proverbis i després a Èxode.

Pots pregar mentre llegeixes les Escriptures, demanant a Déu que t’obri els ulls i les oïdes per entendre la seva Paraula, i per que et mostri la seva voluntat per tu i per la teva vida. Mentre creixis en gracia, Ell t’anirà modelant per que siguis la persona que Ell vol que siguis.

Explica als altres com el Senyor Déu de la Bíblia t’ha salvat dels teus pecats, i com ells també poden néixer de nou.

(Un home jueu no tenia pressa per marxar i després em va donar la mà)

Com vaig ser salvat: Els miracles encara passen (en anglès):

How I Got Saved: Miracles Still Happen

Testimoni de James a l’aire lliure (en anglès):

James’ Open-Air Testimony

© Ex-Catholics For Christ 2019
Any use of this article, whether in whole or in part, on any physical or electronic media without express
written permission from Ex-Catholics For Christ is strictly prohibited.