El testimoni de Patrick

El testimoni de Patrick

Algunes reflexions sobre el passat

Durant la setena dècada de la meva vida, dono gràcies a Déu per la doble benedicció de salut i riqueses espirituals que ha tingut la gràcia de donar-me.

Per tant, crec que la tasca d’un testimoni personal ha de ser breu.

Sabies que a Mateu 12:36, la dotzena profecia del Nou Testament en aquest primer evangeli indica que de cada paraula ociosa dita en ira o en broma, donaràs compte en el dia del judici?

Així, he de preguntar-me a mi mateix: I també sobre cada frase i paraula supèrflua que cada autor molleja i intenta donar forma en dards literaris per l’aprovació dels lectors?
Sí, també rendirem compte per això en aquest fatídic dia, que ha de venir per cadascú de nosaltres.

Amb aquest pensament en ment, suggereixo que el refrany «el que és bo, si és breu, és dues vegades bo» és aplicable. Recordo el sembrador a Mateu 13:37-42: quan la seva llavor va ser sembrada, va caure principalment en terra no preparada; espero que les meves paraules no comparteixin tal destí.

(Durant el llançament del meu llibre, em va acompanyar el sacerdot de la meva antiga parròquia)

(La targeta original de la ordenació del meu tiet)

(Amic de la família, ja difunt)

(Antic amic de la família)

(Donant una xerrada a una reunió ecumènica)

T’has d’allunyar de tota religió organitzada, per si homes o dones han posat les seves mans contaminades, doncs tal religió és defectuosa.

(Preparant per ajudar a la missa l’any 1964)

Y no serà que un dia, tot fet i tota paraula seran revelats al judici del Gran Tron Blanc (Mateu 10:26)? No ens hem de trobar enredats en un fals sistema fet per homes que al final ens fallarà, no l’hauríem de defendre ni estimar-lo.

(Berlin, a Alemanya: compartint Jesús amb aquest home)

Em temo que la religió organitzada porta el seu pesat llast de càrrega emocional i deficiències, a vegades fins a un extrem. No la necessito ni la busco.

(Predicant a l’aire lliure a un carrer del Regne Unit)

Fa uns anys es va complir el meu somni de visitar Israel. No era tant un pelegrinatge, sinó un viatge de devoció. Volia seguir les petjades del Mestre, i per suposat dels apòstols.

El meu fill James em va acompanyar fins a aquesta terra tan especial.

Vam quedar meravellats quan vam arribar a llocs històrics i espirituals com Nazaret, Galilea, Capernaum, Samaria i el Mar de Galilea, on Jesús va realitzar tants dels seus miracles.

(James i jo seguint en les petjades del Mestre al nostre planeta)

Queda com un lloc rural encantador que m’ha quedat gravat, sobre tot pel nostre bateig en aquesta Terra Santa. Durant el nostre temps allà, James i jo vam conèixer una creient de Suècia anomenada Margarita.

Vaig tenir el privilegi de batejar-la a les càlides aigües d’aquest lloc tranquil. Si ella arriba a llegir això, li demano que es posi en contacte amb nosaltres.

Més tard aquell mateix dia, James i jo ens vam batejar l’un a l’altre al riu Jordà.

(La nostra amiga de Suècia)

Durant el viatge, vam visitar les amplies planes d’Harmagedon. En tal lloc, es veurà la ma del judici de Déu en els dies finals de la Bíblia. Lamentablement, no vam arribar a visitar Jerusalem, però un dia espero unir-me a molts sants, juntament amb qui el Rei de Reis regnarà durant mil anys en aquesta ciutat eterna.

Quina aventura! Quin privilegi!

(Contemplant el mar a Tel Aviv)

Però recorda: només un cop hagis decidit posar la teva confiança al Senyor Jesucrist com a Salvador personal, seràs salvat de tots els teus pecats, cosa que cap església o religió et pot oferir.

«Us cal néixer de nou», va exhortar Jesús a Nicodem, no una vegada, sinó tres vegades al capítol 3 de l’Evangeli de Joan. No creus que ens està dient alguna cosa? Jo sí!

Et prego que rebis el seu regal etern de perdó de pecats. És gratuït i pot ser la cosa més sàvia que hagis fet mai. Si el rebutges, ho faràs pel teu compte i risc.

Cert, podria portar-te tota la vida arribar al destí etern conegut com el cel, però serà el viatge més gratificant que hagis fet mai.

(Patrick shares Jesus with a Jesuit priest at Euston train station)

James entrevista a Patrick per la ràdio (en anglès):

Why Patrick Left The Catholic Church

50 anys com a catòlic (en anglès):

50 Years A Catholic

Any use of this article, whether in whole or in part, on any physical or electronic media without express
written permission from Ex-Catholics For Christ is strictly prohibited.